Lintjesregen in Beijum, Frans Egberink en Theo Smit onderscheiden.

Burgemeester Peter den Oudsten heeft vandaag, woensdag, in het stadhuis aan vijftien personen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

Onder deze vijftien personen bevonden zich ook twee bekende Beijumers, Frans Egberink en Theo Smit. Bekend van hun jarenlange en tomeloze inzet als vrijwilliger voor een schoon, heel en veilig Beijum. Vooral bekend van de jaarlijkse schoonmaakacties in de Groene Long en de organisatie van Lentekriebels met de scholen in Beijum. Beide lid van de werkgroepen Groene Long en Groen en Grijs van de Bewonersorganisatie Beijum en betrokken bij vele andere activiteiten in de wijk. Twee heren waar je gewoon  niet omheen kunt.

Beide heren waren verrast en beduusd dat zij zijn voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding en deze opgespeld kregen door burgemeester den Oudsten.

Maar deze is wel dik, maar dan ook dik, verdient.

Proficiat Frans en Theo!

 

foto’s: Ruud van Erp, gemeente Groningen

2 reacties op “Lintjesregen in Beijum, Frans Egberink en Theo Smit onderscheiden.

  1. Theo Smit en Frans Egberink zijn niet “geridderd”, maar hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen als nieuwe leden van de Orde van Oranje-Nassau. Ze zijn geen ridders in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Ruud van Erp maakte dezelfde elementaire fout. Zie verder op Google.

    Frans & Theo: van harte gefeliciteerd. Dik verdiend!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.