Ligt Beijum er piekfijn bij?

“De stad ligt er piekfijn bij”,  kopte o.a. het Dagblad van het Noorden kortgeleden. En dat “piekfijn” slaat dan op het beheer en onderhoud van de woonomgeving in de gemeente. Persberichten van de gemeente waarin dezelfde stelling te vinden was, werden al eerder gesignaleerd. Het Dagblad koppelde er citaten aan van een stadjer die regelmatig meedoet aan de “burgerschouwen”, waarbij groepjes stadjers het onderhoud van de woonomgeving beoordelen en daar melding over doen bij Stadsbeheer. Ook uit de uitkomsten van die schouwen zou het beeld van een piekfijn onderhouden woonomgeving blijken.

O.a. de werkgroep Groen en grijs van de bewonersorganisatie Beijum (waarvan overigens meerdere leden deelnemen aan de burgerschouwen)  ijvert voor een goed beheerde en onderhouden woonomgeving, draagt daar zelf ook toe bij middels o.a. deelname aan  en ondersteuning van schoonmaakacties en doet veelvuldig melding bij Stadsbeheer van zaken die er in Beijum nog aan schorten: van zwerf- en drijfvuil tot door aannemers achter gelaten rommel in de wijk, van slecht onderhoud tot slechte bestrating en defecte straatverlichting.

Volgens de werkgroep ligt Beijum er nog niet  piekfijn genoeg bij. Beijum is een fijne wijk, maar ook een wijk waar beheer en onderhoud van de woonomgeving extra zorg vergen van stadsbeheer, organisaties, instellingen en bewoners. Door de bouw en inrichting van de wijk, maar b.v. ook door de hoge percentages opgroeiende jeugd.  De werkgroep stuurde  een brief naar wethouder Jannie Visscher met een fiks aantal knelpunten en ook met voorstellen om die knelpunten  goed aan te pakken. De verwachting is dat de reactie van de wethouder daarop nu snel komt.  Die brief ging vergezeld van flink wat foto’s van situaties die er allerminst piekfijn uitzien.

Een piekfijne woonomgeving in Beijum?  De werkgroep Groen en grijs van  de BOB blijft er voor gaan en de werkgroep hoopt dat de wethouder dat ook doet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.