Lezing Ger Roosjen: ‘Beijum, wonen in het groen’.

 

Op 12 april om 20.00 uur zal landschapsarchitect Ger Roosjen een lezing verzorgen in wijkcentrum het Trefpunt in Beijum (Beijumerweg 17). Dit is de vierde in een serie lezingen georganiseerd door de Historische Werkgroep Beijum.

De lezing heeft als titel ‘Beijum, wonen in het groen’. Landschapsarchitect Roosjen laat beelden zien van het ontstaan van Beijum eind jaren ’70 en legt daarbij de nadruk op de groene ruimte. Hij was ook zelf betrokken bij de ontwikkeling van het groen. Hij toont een bijzonder landschap dat verdween en vertelt over ecologie, bewonersbetrokkenheid en vooral over hoe en waarom Beijum zo’n groene wijk werd.

Bijzonder is ook dat hij in de jaren ’70  unieke foto’s heeft gemaakt van de boerderijen langs de Beijumerweg, van net voor de bouw van Beijum.

De Historische Werkgroep Beijum, verantwoordelijk voor het geschiedenisboek Boeren, burgers, Beijumers (2012, 2e herziene druk 2014), wil met de serie lezingen de belangstelling voor de geschiedenis en actuele ontwikkelingen van Beijum en omgeving een impuls geven.

De entree is gratis.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.