Lewenborg van 27 april tot 7 mei vanaf Ring Oost niet bereikbaar

Vanaf vrijdagavond 27 april tot maandagochtend 7 mei 2012 (meivakantie) zijn er werkzaamheden rondom de Kluiverboom (afslag Lewenborg vanaf Ring Oost). In die periode is het niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg Lewenborg in of uit te rijden. Weggebruikers dienen de omleidingsroutes te volgen die met gele borden staan aangegeven.

In Lewenborg is het gedeelte vanaf de Stuurboordswal (ter hoogte van de kinderboerderij) tot aan de Oostelijke Ringweg gestremd. Het gedeelte Parkallee tot aan Zilvermeer is eveneens afgesloten. 

Busbaan open
De busbaan achter Kardinge wordt in die periode opengesteld o.a. om de toegang naar en van Zilvermeer mogelijk te maken. Bij de busbaan zullen op de drukke momenten ook verkeersregelaars aanwezig zijn.

Nieuwe aansluiting
De aannemer zal in deze periode deels de aansluiting op het nieuwe viaduct realiseren, en het kruispunt Kluiverboom/Parkallee reconstrueren De aansluiting op het nieuwe viaduct is na de werkzaamheden nog niet open voor het verkeer. De tijdelijke weg zal ook na de meivakantie nog gewoon gebruikt worden.

FC Lewenborg

In het weekend van 5 mei is het voor bezoekers aan de voetbalwedstrijden van FC Lewenborg niet mogelijk om bij de parking van FCLewenborg te parkeren. Zij worden verwezen naar de Bieslookstraat en Drageonstraat. Vandaar kunnen zij te voet via het viaduct Stadsweg de voetbalvelden bereiken. Borden geven de bezoekers aan hoe ze moeten rijden.

Deelprojecten

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het ongelijkvloers maken van de totale Oostelijke Ringweg. Hiervoor worden alle kruispunten vervangen door rotondes met viaducten. De werkzaamheden zijn onderverdeeld in vier deelprojecten. Begonnen wordt met Lewenborg/Ulgersmaborg (2010-2012), daarna volgen de deelprojecten Kardinge/Ulgersmaborg (2011-2013), Beijum-Zuid/de Hunze (2011-2013) en Beijum-Noord/ Groningerweg (2012-2014).

Bron: ingezonden door Marie-Lou Gregoire Communicatie Oostelijke Ringweg

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.