Leven op sociaal minimum …….. Op zoek naar werk…….

Leven op sociaal minimum …….. Op zoek naar werk…….

Leven in armoede. Op zoek naar werk. Ook Beijumers hebben daarmee te maken. Het is één van de actiepunten in het kader van de wijkvernieuwing Beijum.  Er bestaan veel regelingen, voorzieningen en projecten om meer perspectief te bieden. Veel mensen weten waar ze daarvoor terecht kunnen maar lang niet iedereen. Er wordt gewerkt aan een plan om daar verbetering in te brengen. De Bewonersorganisatie Beijum (BOB) is gevraagd daarover mee te denken. Binnenkort vindt hierover de eerste brainstorm sessie plaats.

De BOB is van mening dat iedereen die dat wil aan moet kunnen kloppen voor advies, ondersteuning of hulp. Mensen kunnen door verschillende oorzaken in problemen verzeild raken. En wat bijvoorbeeld voor de één leven op sociaal minimum de reden is, hoeft dat voor een ander niet zo te zijn.

In “Mooi meegenomen”, een boekje van de gemeente, staan al veel regelingen, voorzieningen en projecten op een rij. Tips over het aanpassen van je uitgavenpatroon, je inkomen vergroten met vrijwilligerswerk met een vergoeding, participatiebaan of basisbaan. Opleidingsmogelijkheden die je kansen vergroten. Budgetbegeleiding en schuldsanering. Steun van particuliere fondsen. Versterking van je tijdsbesteding en je sociale contacten. Aanvullende hulp en ondersteuning. Nazorg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.