Let’s Gro Festival  in het teken van sociaal innoveren, ondernemen in de toekomst en stadse ontwikkelingen

PERSBERICHT:  Hoe ziet het Groningen van morgen eruit? Inspiratiefestival Let’s Gro nodigt alle Groningers uit om van 9 t/m 12 november hierover na te denken en in gesprek te gaan. Vanuit de stad en de regio zijn meer dan 100 initiatieven aangemeld. Daarnaast presenteert het festival drie thema’s: sociaal innoveren, ondernemen in de toekomst en stadse ontwikkelingen. Het grootste deel van de activiteiten vindt plaats in het hart van Groningen, rondom de Grote Markt.

Let’s Gro biedt dit jaar een uitgebreid, vierdaags programma. Veel onderwerpen komen aan bod, van technologische innovaties en digitale trends tot ontwikkelingen in de winkelstraat en zorg op afstand. Stadjers laten zien tijdens Let’s Gro zien waar ze mee bezig zijn. Op de website letsgro.nl worden alle evenementen uitgelicht en kunnen bezoekers een eigen programma samenstellen. De timetable staat inmiddels online en ook is de Let’s Gro app te downloaden in de stores. Het selecteren en plannen van activiteiten wordt daardoor een stuk makkelijker.

Let’s Gro heeft ook veel bijzondere sprekers op het programma staan om hun visie op de toekomst van Groningen te delen. Een kleine greep uit het programma-aanbod.

Op woensdag, donderdag en vrijdag begint de dag gelijk in het Grand Theatre met spannende keynotes van Wierd Duk (journalist en politiek commentator), Farid Tabarki (tijdgeestonderzoeker) en Ger Baron (Chief Technology Officer van Amsterdam). Tijdens het event ‘Startups, Think Big!’ zullen Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn (Special Envoy, StartupDelta) en de Amerikaanse durfinvesteerder Ray Quintana hun verhaal over het belang van een goed start-up klimaat vertellen. Ook komt Ben Cohen (medeoprichter van Ben & Jerry’s) naar Groningen. Hij vertelt meer over de sociale missie van zijn bedrijf en laat zien wat de impact daarvan kan zijn op de samenleving. Hans van Tellingen vertelt over de winkelstraat van de toekomst, ‘fietsprofessor’ Marco te Brömmelstroet en Kenan Aksular van BMW geven hun visie op toekomstige mobiliteit.

Meer verhalen en achtergronden bij de initiatieven komen aan bod tijdens Let’s Klets, de leukste talkshow van het jaar. Met humor, muziek, gedicht en natuurlijk een hapje en een drankje, bijvoorbeeld een glas van een heerlijk Nuchter stadsbiertje! Dit jaar is THWWG (Holland WebWeek Groningen) samengegaan met Let’s Gro. Daarom is er tijdens het festival ook veel ruimte voor online en ICT. Op donderdagavond presenteert Jarno Duursma de laatste trends op Let’s Gro Digital. The Battle of the Schools wordt gestreden en tijdens ‘Your future to tech’ kan iedereen kennismaken met drones, robots, VR en AR.

letsgro-hoofdbeeld2Let’s Gro is gratis te bezoeken, voor een aantal activiteiten moet je je vooraf aanmelden. Een aantal evenementen heeft Engels als voertaal. Ook zijn er bij enkele events doventolken aanwezig.

Meer informatie is te vinden via de website letsgro.nl

 

 

 

Foto: Let’s Gro

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.