Let op: vanaf 12 juni nieuwe verkeerssituatie op Ringwegen verbinding Noord/Oost!

Geachte omwonende en geïnteresseerde in de Ringwegen,

De werkzaamheden aan het verkeersknooppunt ter hoogte van Hornbach (Groningerweg) zijn in de eindfase aanbeland. De nieuwe op-en afritten vanaf de Groningerweg richting Ring Oost en omgekeerd zijn vanaf maandag 15 juni geopend. Dan verdwijnen ook de verkeerslichten bij het Witte Lam. Een kleine mijlpaal voor het project Ring Oost, want dat is drie maanden eerder dan verwacht. Echter, let op, de komende weken is er nog overlast.

Vanaf morgen tot maandag dient  het verkeer dat uit de stad komt – via de Noordzeeweg/Ring Noord – en richting Kardinge wil, om te rijden via Zuidwolde. Vanaf maandag 15 juni ligt de verbindingslus Noordzeeweg/Ring Oost en nog steeds uit, maar dan kan het verkeer via afrit Noorderhoogebrug-Groningerweg en de nieuwe op-en afritten ter hoogte van Hornbach – de Oostelijke ringweg oprijden. Voor verkeer dat vanaf de Oostelijke Ringweg richting de Noordelijke Ringweg wil rijden, geldt deze situatie niet.

Let goed op – er zijn nog wat omleidingen (zie onderstaand) en het zal even behoorlijk wennen zijn voor het verkeer. Doe de uit autonavigatie uit en volg de (omleidings) borden.

Voor het verkeer dat vanuit Winsum richting Groningen –Noord/Oost wil en omgekeerd is het even wennen.  Zij dienen dan gebruik te maken van de nieuwe op-en afritten bij de Groningerweg/Hornbach en Beijum-Noord totdat de verbindingslus op 13 juli klaar.

 

Zie ook het kaartmateriaal rechts op de website www.ringgroningen.nl

http://www.ringgroningen.nl/news/183/15/Verbindingslussen-Ring-Noord-naar-Ring-Oost-afgesloten-van-12-juni-tot-13-juli

http://www.ringgroningen.nl/news/180/15/Nieuw-knooppunt-ter-hoogte-van-Hornbach-op-15-juni-klaar-Verkeerslichten-bij-Witte-Lam-verdwijnen

http://www.ringgroningen.nl/news/182/15/Tijdelijke-aansluiting-Groningerweg-richting-Eemshaven-afgesloten-van-12-juni-tot-24-juni

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.