Let op! Start tegemoetkoming huurders van gereguleerde particuliere verhuur in aardbevingsgebied

Leuk nieuws voor huurders in het aardbevingsgebied die op 1 juli 2021 een huurwoning in het sociale stelsel huurden van een particuliere eigenaar. Onder andere de leden van de ABP huurdersvereniging Beijum kunnen in aanmerking komen voor een eenmalige tegemoetkoming van 750 euro. Deze en andere particuliere huurders kunnen vanaf 1 april op snn.nl/tegemoetkominghuurders nagaan of zij gebruik kunnen maken van deze nieuwe regeling.

De belangrijkste voorwaarden van de regeling zijn dat:

  • de kale maandhuur bij aangaan van het huurcontract onder de sociale huurgrens lag. Die grens was in 2021 bijvoorbeeld 752,33 euro en in 2011 bijvoorbeeld 652,52 euro. (zie dit PDF bestand)
  • het om een zelfstandige woning gaat met een eigen voordeur die gehuurd werd in juli 2021.
  • de huurwoning in een van de postcodes staat waar de waardedalingsregeling van Intituut Mijnbouwschade Groningen geldt of in de postcodes 9679, 9681 of 9682. (De postcodes van Beijum, 9736 en 9737 vallen ook hieronder)

Deze beleidsregel wordt op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat uitgevoerd door Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). Aanvragen kan vanaf 1 april tot en met 31 december 2022 via snn.nl/tegemoetkominghuurders. De eenmalige vergoeding geldt per woning.

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.