Lentekriebels

Een schone stad, dankzij jou!

LenteKriebels is de jaarlijkse schoonmaakactie in de gemeente Groningen. De actie is al jaren een succes. In april ruimen duizenden Groningers hun buurt in de stad op. Doe je (weer) mee?

Aanmelden 4 februari t/m 6 maart
Vorm een groep met je buren, school of vereniging. Bedenk een naam voor de groep en plan een actiedatum in april 2013. Meld de groep vervolgens aan met dit formulier. Lees ook de eerste Nieuwsbrief (pdf, 1,9 MB) van 2013.
Gezocht: foto creatiefste actiegroep
In april voer je de voorjaarsschoonmaak samen uit. Dit jaar is er een speciale foto actie. Op de Facebook-pagina LenteKriebels Groningen kunnen deelnemers hun creatiefste actiegroep foto uploaden. De winnende groep krijgt een bij het LenteKriebels-logo passende prijs. Via #LK050 en @Stadsbeheer050 zijn op Twitter updates over de acties in Groningen te volgen.
Opruimmateriaal te leen
Voor een grote schoonmaak is goed opruimmateriaal handig. De gemeente zorgt voor grijpertjes, afvalzakringen, bezems en vuilniszakken. Het materiaal wordt op afgesproken momenten bezorgd en opgehaald.
Subsidie
Deelnemers kunnen als groep een subsidie krijgen. De hoogte van het bedrag bepaalt de gemeente op basis van de grootte van de groep en de omvang van de actie. Dit doen we als volgt: we verstrekken € 50,- basissubsidie per groep + € 5,- per deelnemer, met een maximum van € 200,-

foto: Gemeente Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.