Lentekriebels in de Jaltadaheerd

Op deze vroege zonnige morgen was het in de, wellicht een van de gezelligste, woning van mevr. Douwers om 9 uur een drukte van jewelste. Een 20 tal bewoners, van klein tot groot, kwam hier bijeen om vanuit hier te starten met de voorjaar schoonmaakactie in de eigen heerd, ondertussen wachtend op de door de gemeente aangekondigde verrassing.

Gert BronOm half 10 kwam Gert Bron van de gemeente de aanwezigen op hoogte stellen dat de verrassing buiten klaar stond. Na nog het uitspreken van zijn waardering voor de inzet van de aanwezige bewoners, dat de aftrap voor de Lentekriebels dit jaar in de Jaltadaheerd plaats vindt mede omdat men meerdere opruimdagen gepland heeft, konden de aanwezigen naar buiten en de verrassing aanschouwen.

 

 

Een verrassing waar niemand op gekomen zou zijn, een goochelaar! En wat voor een! Samen met de kinderen deed hij allerlei goochel trucs met voorwerpen die men ook zomaar op straat vindt. Met een educatieve tint werd er gegoocheld met balletjes, zakdoekjes en een kleurboek. Verbazende en lachende gezichten bij jong en oud, hoe doet hij dit toch. Een goochelaar met entertainment van niveau. Met deze onverwachte invulling van de aangekondigde verrassing kon deze dag al niet meer stuk.

Omstreeks 10 uur begon men dan ook goedgeluimd aan de schoonmaak van de heerd. Onkruid wieden, vegen, tegels krabben, zwerfvuil rapen, er was genoeg te doen.

Er werd niet alleen schoongemaakt maar ook ingericht. De door de gemeente geplaatste vier plantenbakken, werden voorzien van de zelf aangeschafte planten en struiken. Ook een al bestaande “plantenbak” aan het begin van de heerd, al ontdaan van de niet te aanschouwen inhoud, werd voorzien van fleurige hortensia’s en bodem bedekkende planten.

Het was weer een geslaagde schoonmaakmorgen. De entree van de Jaltadaheerd ligt er dankzij een paar uurtjes inzet van enkele bewoners, weer schoon en fleurig bij. Een goed voorbeeld doet goed volgen. Volgende keer meer?

 

Het schoonmaakteam van deze geslaagde dag

DSC_5299

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.