Lentekriebels 2017. Beijum schoon dat doen we toch gewoon?

Lentekriebels is de jaarlijkse schoonmaakactie in de gemeente Groningen. De actie is al jaren een succes. Ook van 3 t/m 22 april 2017 ruimen duizenden Groningers hun buurt in de stad op.

Op 19 april organiseren twee diehards uit onze wijk, Frans en Theo voor het zoveelste jaar de Lentekriebels schoonmaakactie met de groepen 7/8 van de basisscholen in onze wijk. In totaal doen een kleine 200 kinderen mee. Er is een uitgebreid programma, maar dat is nog een verrassing. Hoofdzaak is: Zwerfvuil ruimen in de wijk en na afloop spelletjes voor de kinderen en begeleiders bij het Trefpunt.

Ook diverse heerden doen (al jaren) mee aan deze actie maar helaas blijft het gros van de heerden achter en dat is op zijn minst gezegd een gemiste kans. Namelijk de kans om de sociale cohesie, betrokkenheid en leefomgeving in de heerd op te waarderen.
Onze kinderen doen het ook, waarom wij als volwassenen niet.

Diftar willen we niet omdat het zwerfvuil verhogend werkt zijn we bang voor, maar hoe staat het met je omgeving op dit moment? Ben je tevreden? Geen zwerfvuil of ander gedumpt (grof)vuil in de openbare ruimte? Geen storend overwoekerd groen? Alles spic en span?
Proficiat!

Niet alles spik en span? Doe er dan wat an.
Denk niet een ander doet het wel of, dat is mijn taak niet. Neem het initiatief, nodig buren uit om mee te doen, betrek de kinderen erbij, maak het gezellig en organiseer na afloop spelletjes o.i.d. met een hapje en een drankje.
Doen!
Een goed voorbeeld doet altijd goed volgen. En ten slotte is het nog altijd zo: Beijum, dat ben je zelf!

 

Note:

Heerden/bewoners die iets willen organiseren kunnen voor de catering een financiële ondersteuning aanvragen bij de bewonersorganisatie. Aanvragen kan, o.v.v. naam contactpersoon, heerd, activiteit en geschatte kosten, via het contactformulier. Het is maar dat u het weet.

 

Foto: Bianca Marulanda

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.