Leden BOB stemmen in met stoppen maandelijkse Beijumkrant

In een bewogen vergadering hebben de leden van de Bewonersorganisatie Beijum (BOB) maandagavond 16 juni in ruime meerderheid ingestemd met het voorstel van het bestuur van de vereniging om te stoppen met het uitgeven van de Beijumkrant in haar huidige vorm.

Een voorstel om verder te onderzoeken of de Beijumkrant niet toch kon blijven, mogelijk zelfs met behulp van niet BOB-leden uitgebracht zou kunnen worden, werd daarmee afgewezen.

Volgens het bestuur legt het maken van een maandelijkse krant een te groot beslag op de inzet van het bestuur, een bestuur dat de verantwoordelijkheid voor deze uitgave om die reden niet langer wil dragen. In het voorstel van het bestuur wordt de prioriteit van de communicatie van de BOB met de wijk verschoven naar de site van de BOB: www.beijum.org. Een vernieuwde en verbeterde site die veel meer de actualiteit kan weergeven dan een krant die om de 4 tot 5 weken verschijnt en waarvoor de werkzaamheden veel meer gespreid kunnen worden.

De laatste maandelijkse Beijumkrant verschijnt in oktober. Wellicht verdwijnt de naam ‘Beijumkrant’ niet omdat het bestuur wel gaat onderzoeken of schriftelijke communicatie in beperktere vorm tot de mogelijkheden kan behoren. Te denken valt dan aan een krant(je) of informatiebulletin dat een keer of vier per jaar zou kunnen uitkomen. Naar inhoud en vorm daarvan wordt verder onderzoek gedaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.