Landelijke Burendag op 26 september

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar vieren we Burendag op 26 september, een dag eerder of later kan ook. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Ontmoeting
Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Gewoon gezellig onder elkaar. Even gezellig (bij)kletsen met een kopje koffie of iets anders erbij, of ideeën ventileren over activiteiten, schoonmaakacties of andere activiteiten in je heerd, het maakt niet uit. Sociale cohesie, netwerken is het uitgangspunt.

Ook in Beijum doen we aan de Burendag mee, onder andere in de Fossemaheerd en de Boelemaheerd. In de Fossemaheerd is onder het motto “De Fossemaheerd (nog) gezelliger maken” van 12-23 uur een gezellige burendag gepland op 26 september aanstaande. In de Boelemaheerd kan men een dag later, op 27 september, vanaf 16.00 uur deelnemen aan een sociale namiddag, locatie is de speeltuin t.o.v.huisnummer 10.

Burendag, sociale cohesie, betrokkenheid bij je omgeving, is al enkele jaren een gewoonte in een aantal heerden in onze wijk. Zoals in de Jensema-, Rensuma-, Scheltema- en Homsterheerd waar 2-3 keer per jaar een heerdendag gehouden wordt. Een dag om met elkaar op een relaxte wijze je in te zetten voor je omgeving, onderhoud te plegen aan het groen en grijs, bijdragen aan het woongenot, activiteiten ontplooien voor jong en oud en ter afsluiting een………

Recentelijk heeft ook een aantal bewoners uit de Jaltadaheerd zich de uitstraling van hun omgeving aangetrokken en een schoonmaak dag georganiseerd in hun heerd.
Een 15 tal bewoners hebben hun omgeving in overleg met de BOB en de gemeente een opknapbeurt gegeven. Plannen gemaakt voor een betere “uitstraling”, etc. (Zie verslagje hieronder met voor zich zelf sprekende foto’s)

 
jaltadaheerd opruimploegVandaag was het dan eindelijk zover!
Onze grote schoonmaakactie, helaas niet de opkomst die we hadden gehoopt maar met de mensen die er waren hebben we de buurt aardig opgeknapt en een hele gezellige dag gehad.
Ik ben super trots op iedereen die heeft meegewerkt en super trots op het eindresultaat.

jaltadaheerd voor

 

 

 

 

schone doorgang Jaltada

 

 

 

Mevrouw Douwes van 85 heeft gezorgd dat we niets te kort kwamen, ze heeft ons heel hartelijk ontvangen in haar interessante huis vol met weefgetouwen met lekkere broodjes, zelfgemaakte bramen ranja en zelfgemaakte koekjes.

Graag wil ik ook Reinhold van der Velde en Naomi van het BOB bedanken voor het meedenken en het feit dat we daar onze lunch mogen declareren en ook Laurens Stiekema van de gemeente wil ik heel hartelijk bedanken en complimenteren voor zijn aandeel in onze schone heerd.
Echt super wat jij allemaal voor ons geregeld hebt!!!
Hij heeft een veegwagen laten komen die heel goed heeft geveegd, we mochten gereedschappen van de gemeente lenen die gebracht en gehaald worden, ook heeft hij een bedrijf ingehuurd die een groot gedeelte heeft schoongemaakt (probleem gebied) en ook zal hij zorgen dat al het afval weer word opgehaald.
Het was een leuke inspirerende dag!
Nieuwe buren leren kennen, heerlijk geluncht met broodjes, zelfgemaakte bramen ranja en zelfgemaakte koekjes van mevrouw Douwes en het eindresultaat van een paar uurtjes zwoegen is een mooie schone buurt.
 
Bovenstaand verhaal spreekt voor zich.
Ook iets organiseren? De buurt opknappen? Meer contact met de buren? Neem voor nadere informatie en ondersteuning contact op met reinvandervelde@beijum.org of kom langs bij het BOB Café a.s. donderdag in het Trefpunt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.