Landelijke Bewonersdag

Onze toekomst, Onze agenda. 28 november 2015. Meld je gratis aan!

Heb jij al tickets voor de Landelijke Bewonersdag op zaterdag 28 november in Almere? Schrijf je snel in en kom om te leren, te feesten, te netwerken maar bovenal om je stem te laten horen! Bewoners en ook wijkprofessionals zijn allemaal ontzettend welkom!

Tijdens de dag is er theater, lekker eten, muziek, maken wij samen de BewonersAgenda, zijn er bijzondere sprekers (onder meer Pieter Hilhorst en Ronald Plasterk!) en er is een keuzeprogramma. Welk van de vier onderdelen kies jij? Kies snel, want anders zit jouw onderdeel naar keuze misschien vol!
Meld je aan

De onderdelen:

-Bewonersuniversiteit
Perfect voor praters en netwerker
Wees leraar en leerling tegelijk aan de thematische tafels van de bewonersuniversiteit. Van praktische tips tot strategische adviezen: deel en haal. Niet alleen halleluja-verhalen, want ook van geflopte projecten kun je leren. Tafels op thema’s: Wonen en zorg, Sport, Groen en voedsel, Energie opwekking, Maatschappelijk vastgoed, Vluchtelingen, Duurzaamheid, Uit in je eigen wijk, Wijkeconomie, Sociale wijkteams. Alles wordt natuurlijk vastgelegd en één op één doorgegeven aan de redactie van de BewonersAgenda.

-Knallende kennis
Voor kenniszoekers en avonturiers
In dit onderdeel is veel te halen. Via informatieve sessies, uitdagende workshops en interactieve spellen krijg je informatie en inspiratie. Leer over Urban Hacking, of doe mee met een rollenspel over vrijwilligerswerk en rechten, maak prestatieafspraken met de Woonbond of learn about money van fondsen. Er is hier veel mogelijk. Tijdens deze sessies is er voldoende ruimte om je eigen situatie voor te leggen. Kijk op deze pagina om meer te lezen welke workshops je er kunt volgen!

–BewonersDeals
Zeer geschikt voor pioniers en onderhandelaars
Omdat we nog verder willen gaan dan een BewonersAgenda maken, gaan we ook deals sluiten tussen bewoners. Coalities smeden tussen mensen uit verschillende steden! Van te voren kiezen we een aantal thema’s. Actieve bewoners bereiden op zo’n thema een voorstel voor. Bijvoorbeeld een voorstel om een gemeente te inspireren om maatschappelijk vastgoed in handen te geven van bewoners. Meer over Bewonersdeals.

-Verrassende ontmoetingen
Ideaal voor betrokken nieuwsgierige bewoners
De kennis ligt op straat. Actieve bewoners rapen het op en geven het graag door. Ook in de straten van Almere spannen actieve bewoners zich dag in dag in om hun buurt leuker en sterker te maken. Wij stappen in de bus en zoeken deze actieve Almeerders op. Wat hebben ze nodig? Welke barrières zijn er hier? Wij ondervragen ze. Alles wat we leren gaat natuurlijk naar de redactie van de BewonersAgenda! Lees hier wie je allemaal kunt ontmoeten?

Het wordt een prachtige inhoudelijke bijeenkomst en ook een groot feest. Het programma en het laatste nieuws over de dag vind je op www.landelijkebewonersdag.nl.

Meld je gratis aan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.