Korte terugblik ledenvergadering BOB

Bijna 25 mensen waren dinsdag 20 september aanwezig op de Algemene Ledenvergadering van de Bewonersorganisatie Beijum (BOB). Ze stemden in met de rapportage van het bestuur over het afgelopen half jaar en gingen akkoord met het werkplan en de begroting voor 2012. Bij acclamatie werden Wim Klein, Tiemen Wagenaar herkozen en Mike Tomale gekozen als bestuurslid voor de periode van 2 jaar.

Bij twee zaken stond de vergadering wat langer stil, de kwestie van de kamerverhuurbedrijven en het maaibeleid.

Rond de kamerverhuur werd door enkel aanwezigen gemeld dat steeds meer panden wellicht niet volgens de regels worden (onder)verhuurd omdat mensen hun huis niet (snel) kunnen verkopen. Bij de gemeente (RO/EZ) is bekend welke panden aan vergunningen onderhevig zijn of niet en is zo na te gaan wat en of daar wat aan gedaan kan worden.

Wat het maaibeleid betreft werd opgemerkt dat niet maaien op bepaalde plekken ook voordelen heeft voor het (ecologische) natuurbeheer. Duidelijk is echter wel dat het niet maaien op bepaalde plekken is doorgeschoten en de klachten toenemen. De werkgroep Groen & Grijs zal zich verder over deze kwestie buigen.

In de komende Beijumkrant (verschijnt 28 oktober) meer over de vergadering. T.z.t. verschijnt het officiële verslag op deze site.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.