Korreweg wordt fietsstraat – relatie met nieuwe Krol-brug

Afgelopen vrijdag verscheen de nota “Fietsstrategie Groningen 2015 – 2015” met daarin allerlei voorstellen om het fietsen in de stad nog beter te maken. Eén van de maatregelen betreft de Korreweg.

Over de Korreweg staat er: De Korreweg is een van onze drukste fietsroutes. Op piekmomenten zijn de fietspaden overvol, terwijl de rijbaan voor auto’s minder is. Daarom willen we de Korreweg herinrichten als fietsstraat. Dit plan moet goed aansluiten op de plannen voor het Oosterhamriktrace en de vervanging van de Gerrit Krolbrug.

 

Volgens diezelfde nota is de Korreweg de een-na-drukste route met 14.800 fietsers per dag (cijfers over 2014). Daarmee laat de Korreweg de Helperzoom, Hereweg en Damsterdiep achter zich (elk tussen de 12 en 13-duyizend). Alleen de route naar Zernike is drukker (17.300) maar die route voert deels door Park Selwerd en niet via een bottleneck als de Krol-brug.

De relatie met een nieuwe Krol-brug is duidelijk. Naar ons idee geeft de fietsstrategie ook een doorkijkje naar die nieuwe situatie. We verwachten dan ook dat de variant – alleen langzaam verkeer over een nieuwe Krol-brug & autoverkeer via een nieuwe verbinding bij de Oosterhamrikzône – die al nagenoeg ieders voorkeur had, er ook zal uitrollen in de onderhandelingen tussen Rijkswaterstaat, Provincie en Gemeente Groningen. Half april is er weer een bijeenkomst van de klankbordgroep waarin ook de BOB zitting heeft over de variantenstudie voor de brug.

1 reactie op “Korreweg wordt fietsstraat – relatie met nieuwe Krol-brug

  1. Korreweg fietsstraat, hoe geef je dat vorm? Idee: bromfietsen (alle categoriën) en E-bikes verplicht op de weg, samen met de auto’s dus, overige fietsers mogen kiezen: ook op de weg of op het fietspad. Kost praktisch niks om dat in te voeren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.