Kopje Kunst in Bloemhof

Op zondagmiddag 24 maart lanceert Bloemhof van Zorggroep Groningen in Ten Boer het eerste Kopje Kunst, een regelmatig terugkerende activiteit waarin interessante lezingen over kunst gecombineerd worden met een high-tea. U bent van 15.00 tot 17.00 uur van harte welkom.

Op deze eerste editie van Kopje Kunst zal Geert Pruiksma, directeur van museum ‘De Buitenplaats’, aan de hand van Groninger gebouwen teruggaan naar de oorsprong van de architectuur. Het belooft een boeiende lezing te worden. De diversiteit van de Groninger architectuur spreekt tot ieders verbeelding; van het organische Gasuniegebouw, bezienswaardig erfgoed uit het centrum tot Mendini’s Groninger museum.

Geert Pruiksma

Geert Pruiksma werd geboren in het Friese Bozum. Als scholier gaf hij rondleidingen bij de adellijke familie Van Eysinga in hun Epema State in Ysbrechtum. Pruiksma: “Het was een omgeving met veel beeldende pracht, mede daardoor werd mijn liefde voor de kunst gevormd”. Het is dus niet verwonderlijk dat hij na zijn middelbare schooltijd kunstgeschiedenis in Groningen is gaan studeren. Zijn bevlogenheid voor zowel organische architectuur, figuratieve kunst als tuinarchitectuur komt bij museum ’De Buitenplaats’ volledig tot zijn recht.

Na de lezing wordt een heerlijke high-tea geserveerd met scones, muffins, jams, creams en andere lekkernijen. De toegangsprijs inclusief high-tea bedraagt € 15,00 per persoon.

Kom gezellig langs in Bloemhof op zondag 24 maart van 15.00 – 17.00 uur.
Adres: Bloemhof 1, 9791 LA in Ten Boer.
Reserveren voor 18 maart via e-mail: kopjekunst@zorggroepgroningen.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.