Koningsdag: Zonnig, droog en een drukke vrijmarkt in Beijum

De weergoden waren ons beter gezind dan de weermannen en vrouwen ons voorspeld hadden. De eerste Koningsdag was droog en zonnig en ook redelijk warm.


Ongetwijfeld was dit niet voorspelde weer de reden dat het op de vrijmarkt bij de Beijumkorf, getuige de bijgaande foto-impressie, een drukte van jewelste was. Veel verkopers en verkoopsters op kleedjes, van jong tot oud, soms de hele familie en heel veel bezoekers. Iedereen was goed gemutst, allemaal blije en tevreden gezichten. Ook het diverse vertier op de vrijmarkt en de hap en de snap die er te verkrijgen waren mochten over interesse niet klagen. Veel goederen veranderden van eigenaar en het kan bijna niet anders dan dat om 14.00 uur de meesten dan ook tevreden richting huis gingen.
Al met al een geslaagde vrijmarkt?

Helaas, voor een enkeling was het voor een  ook een heel vervelende dag. Er kon namelijk iemand niet met zijn lange vingers van de verdiende centjes van een klein meisje afblijven. Toen het meisje even bij een vriendinnetje ging kijken was er iemand zo “aardig” om haar trommeltje met geld leeg te roven. HOE HAAL JE HET IN JE HOOFD!  Heeft u misschien iets gezien? Laat het ons weten. ( Bron: facebook> beijum voor beijum)

Gerrit Draaisma verzorgde weer de mooie foto-impressie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.