Koningsdag 2014: Wie doet mee?

Op zaterdag 26 april wordt voor de eerste keer de Koningsdag georganiseerd. Vorig jaar is er vanuit de Besturen van Buurtcentra in Beijum (BIB) en Trefpunt besloten om het niet door te laten gaan i.v.m. de kroning van Willem Alexander. Veel wijkbewoners hebben dit als erg jammer ervaren en zijn op eigen initiatief naar het grasveld bij de Jaltadaheerd gegaan en hebben een vrijmarkt georganiseerd.

De gemeente heeft voor 2014 een aantal veranderingen voor de Buurtcentra in Beijum doorgevoerd. Vanaf 1 januari 2014 hebben zij geen ‘ontmoetingsruimte’ meer in de school de Beijumkorf. Juist het gegeven dat vorig jaar de wijk zelf aan het organiseren is gegaan en dat er geen buurthuis meer is in de Beijumkorf heeft ons doen besluiten om Koningsdag dit jaar anders aan te pakken.

Dit jaar is het de bedoeling dat de wijk zelf bepaalt en zelf mee organiseert. Ook gaan wij vanuit het Trefpunt Koningsdag verzorgen. Dus is er een verschuiving van de activiteiten richting de andere kant van het grasveld.

Wij zorgen ervoor dat de vergunning in orde is voor de vrijmarkt, dat er weer afvalpunten georganiseerd worden en dat er voedsel verkocht kan worden.

Hebt u leuke ideeen, wilt u etenswaar verkopen of wilt u een kraam bemannen, dan zijn  wij op zoek naar u. Meld u aan bij de organisatie en wij zorgen ervoor dat uw activiteit onder de vergunning valt.

Ook is het mogelijk om tegen een redelijk tarief een kraam te huren op een van de toplokaties.

Voor meer informatie en alle ideeen kunt u contact opnemen met Marcella Gortmaker, tel 06- 363 27 497 of info@buurtcentrainbeijum.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.