Kom Erbij Festival Groningen

Kom Erbij Festival Groningen op zaterdag 27 september nodigt jong volwassenen uit zich aan te melden voor de Langste Eettafel.

Op zaterdag 27 september vindt het Kom Erbij Festival plaats voor jongeren vanaf 18 jaar. Het Kom Erbij Festival biedt leuke, verrassende en waardevolle ontmoetingen. Ontmoeten is misschien het begin van meer. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ruim een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Hun aantal sociale contacten is geringer dan gewenst of de kwaliteit van hun contacten blijft achter bij hun wensen. Om hier iets aan te doen, zijn er op 27 september tijdens de Week van de Eenzaamheid leuke activiteiten.

Kom Erbij bezoeken

Tussen 11.00 en 15.00 uur bezoeken dichters, rappers, zangers en dansers jonge mensen in de stad, van mensen die begeleid wonen locaties tot studentencomplexen. De artiesten verrassen hen en hun buren met een korte performance en een ontmoeting.

Festival met Kom Erbij Podium programma

Daarna vindt in het voormalige postkantoor aan het Munnekholm 1 in Groningen het Kom Erbij Festival plaats van 15.00-20.00 uur. De toegang is gratis. Bij dit festival kun je genieten van een podiumprogramma met muziek, dans en spoken word. Er staan optredens op het programma van Poetry Circle Groningen (spoken word), Given Horse (muziek), Urban Academy Breakers (breakdance) en Oes (muziek).

Naast de optredens zijn er pitches over activiteiten waarbij door diverse organisaties waaronder Humanitas, wehelpen.nl, Autiteam, Jong Goud, Urban House Groningen, studentenvereniging Dionysos, Femina, COC Groningen en Jimmy’s.

Langste Eettafel

Je kunt het festival van 18.00-20.00 uur afsluiten door aan te schuiven bij De Langste Eettafel. Hier heb je leuke ontmoetingen en gesprekken onder het genot van een driegangen menu. Aan tafel zitten artiesten die op het podium stonden. Ook zijn er artiesten die eerder op de dag andere jongeren verrasten bij de Kom Erbij Bezoeken met een lied of gedicht. Ook tref je er vrijwilligers die mee geweest zijn met de bezoeken en meehelpen bij het festival. Verder eten ook de professionals en vrijwilligers mee die op het Kom Erbij Podium een pitch doen van een initiatief of organisatie. Neem vooral ook nog iemand mee en meld je/jullie snel aan.

Aanmelding voor De Langste Eettafel Kom Erbij Groningen kan via komerbijgroningen@gmail.com. Ook de deelname aan de Langste Eettafel is gratis.

Facebook

Volg het Kom Erbij Festival Groningen en de programma updates op www.facebook.com/komerbijgroningen

Meer informatie
Meer informatie over de week tegen eenzaamheid is te vinden op www.samentegeneenzaamheid.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.