Knarrenhof in Beijum?

In de Gezinsbode van dinsdag 18 november staat een artikel van een organisatie die zich ‘Knarrenhof’ noemt en bezig met het ontwikkelen van nieuwe woonvormen voor oudere jongeren, de oudjes in spijkerbroek van de Stones- en Beatlemuziek generatie. Een ‘knarrenhof’ is dan een moderne vorm van de aloude hofjes of gasthuizen.

In het artikel, en ook op bijgaand artikel van de site van de Gezinsbode, wordt Beijum genoemd als mogelijke locatie. Op de site van de club zelf (www.knarrenhof.nl) staat hierover deze passage:

Sinds het late voorjaar van 2014 zijn we in contact gekomen met het ”Woonteam” van de gemeente Groningen. Nu komen we overal veel enthousiasme tegen, maar de daadkracht hier was indrukwekkend. Twee weken na het leuke kennismakingsgesprek hadden Jaqueline en Klaas van de gemeente al een lijst gemaakt met alle mogelijke locaties in ‘dij won’dere stad’. Gezamenlijk met hen is een selectie gemaakt. Dit heeft ertoe geleid dat er al 1 locatie zeker is in Beijum-Oost. Het is weliswaar een kleine locatie (ca 10 woningen), maar hij ligt er heel mooi bij tussen het groen en een lagere school. Deze locatie is alleen geschikt voor vrije sector koop.

 

 

GRONINGEN – Stichting Knarrenhofjes heeft twee locaties in de stad in beeld voor hofjes waar senioren samenleven op basis van privacy en noaberschap. “Ouderen van tegenwoordig lopen in spijkerbroek en leren jas, zijn van na de Beatles en de Stones, en hebben veel power. Voor mij is dit een leuke doelgroep, met veel woon- en leefervaring. Ik vind het ook leuker om met echte mensen met een concrete behoefte te praten dan met beleidsmakers en bestuurders”, zegt mede-initatiefnemer Peter Prak van de stichting. –

See more at: http://www.gezinsbode.nl/eigentijdse-hofjes-op-komst-in-beijum-en-vinkhuizen/#sthash.ZYgDts8P.dpuf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.