KleurRijk Beijum wordt een KleurWijk Beijum

Hoe kleurrijk Beijum ook is in zijn mensen, vanuit het wijkteam NLA telde men nog heel veel saaie gevels. Het Wijkteam benaderde daarom de medewerkers van Pand49 met de vraag of zij met een plan kunnen komen hoe de wijk op te fleuren met kunstwerken. Ze bedachten een plan en dienden een aanvraag in bij het Nieuw Lokaal Akkoord: laat ons een paar saaie gevels verfraaien met een mooi kunstwerk. En aangezien het voor de wijk Beijum is, willen we graag kunstenaars uit de wijk Beijum die plannen indienen. En dit is gelukt!

De aanvraag werd toegekend en er wordt gestreefd om met 10 verschillende kunstwerken evenzoveel plekken in Beijum te verfraaien. De eerste stappen zijn gezet. Er is een werkgroep ingesteld met leden van Pand49, bewoners uit de wijk, de corporaties, gemeente en Stiel. Er zijn saaie kale gevels en andere plekken geselecteerd die opgefleurd kunnen worden. En diverse kunstenaars uit Beijum dienden een plan in. Tijdens de week van het plein konden inwoners van Beijum hun voorkeursstem geven aan hun meest favoriete kunstwerken. Zo zijn de 10 meest favoriete kunstwerken geselecteerd en gingen de kunstenaars er mee aan de slag.

Inmiddels zijn de kunstwerken bijna af. In januari worden de bewoners benaderd die uitkijken op de plekken waar ze komen te hangen. Als alles voorspoedig blijft lopen worden volgend jaar de kunstwerken opgehangen door Stichting de Klusbus. Na een jaar worden de werken gewisseld. Dit geeft weer een nieuw en fris aanblik op de wijk en op de kunstwerken.

En natuurlijk wordt dit alles geopend op een spectaculaire wijze in het voorjaar van 2012. Maar daarover later meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.