Kennismaking Sociaal Team

Voor dinsdagavond 18 december waren Beijumers vanuit diverse bewoners- en cliëntenorganisaties uitgenodigd om kennis te maken met de leden van het Sociaal Team. In de Beijumkrant van december (ook te vinden op deze site) kunt u lezen dat deze teams in korte tijd door de gemeente zijn ingesteld en dat op een informatieavond van half november de aanwezigen, waaronder het bestuur van de BOB, daar veel vragen bij hadden.
Vragen over het waarom van deze teams waren bij de kennismaking met de mensen die het werk gaan doen, minder op zijn plaats. Het ging toch vooral over wie het zijn, welke organisaties in het team zijn vertegenwoordigd, hoe ze zelf aankijken tegen de nieuwe manier van werken. Veel staat nog niet vast en zal al werkendeweg moeten worden ontwikkeld.

Helaas was ook deze avond nauwelijks een handjevol Beijumers aanwezig. Dat zegt ook iets over de aanpak die door de gemeente gekozen is bij de totstandkoming van deze teams. Men heeft bewust gekozen voor een wat ‘stille’ start. Ook op de site van de gemeente is nog nauwelijks iets over te vinden.

Het team zal zichzelf binnenkort verder presenteren.

foto: Stip-Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.