Kardingerplas en blauwalg

In de eerste helft van juli gaf de provincie weer diverse waarschuwingen af tegen de aanwezigheid van blauwalg, o.a. voor het Paterswoldsemeer.

Op 25 juli was helaas ook de Kardingerplas weer aan de beurt: een lage concentratie blauwalg met een gering risico voor de volksgezondheid. Tegelijkertijd werd bijvoorbeeld de waarschuwing bij het oostelijke en westelijke strand Lauwersoog ingetrokken en dreef kort daarna de blauwalg als olie op een deel van het Hoornse Meer.

Bezoekers van de Kardingerplas lieten zich intussen niet afschrikken: men bleef volop zwemmen, alleen tijdens de tropische dagen nam het bezoek aan de plas af, mogelijk omdat mensen het toen te warm aan het onbeschutte strand vonden. De waterkwaliteit wordt voor alle zwemplassen in een groot deel van de provincie iedere maandag gecontroleerd. Op 12 augustus bleek in veel plassen de blauwalgconcentratie gedaald, maar helaas niet in de Kardingerplas. Daar bleek de concentratie juist zodanig toegenomen te zijn dat de provincie de waarschuwing omzette in een negatief zwemadvies.

foto: Blauwalg in Deurne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.