Jongerenhuisvesting

Info

Komende dinsdag 25 januari is er een algemene informatiebijeenkomst over jongerenhuisvesting in de stad. Op deze avond presenteert wethouder Frank de Vries de hoofdlijnen van het beleid voor jongerenhuisvesting in Groningen.

In het afgelopen jaar is met wijkorganisaties en burgers gesproken over de werking van het kamerverhuurbeleid en over mogelijkheden voor nieuwe grootschalige jongerenhuisvesting in de stad. Burgemeester en wethouders hebben de resultaten van deze gesprekken verwerkt in een voorstel aan de gemeenteraad.

15%-norm

Het college stelt voor om hoogwaardige jongerenhuisvesting en nieuwe woonvormen voor jongeren te bouwen in de stad. De 15%-norm voor kamerverhuurpanden blijft zoals die is. Het beleid voor jongerenhuisvesting moet beter worden gehandhaafd: er moet adequaat worden opgetreden tegen illegale kamerverhuur en bij overlastsituaties. Ook moet er goed gecommuniceerd worden met de Stadjers over de nieuwe huisvesting en het kamerverhuurbeleid.

Voorstel

Wethouder Frank de Vries licht op deze avond het voorstel toe. Alle belangstellenden zijn vanaf 19.15 uur welkom in de hal van de dienst RO/EZ, Ged. Zuiderdiep 98. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. (bron Gemeente Groningen)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.