Jongelui beroofd in Beijum

Groningen – De politie onderzoekt een straatroof in de Groningse wijk Beijum. Twee 17-jarige jongens werden zaterdagavond tijdens het pinnen bedreigd en moesten geld afstaan.

De politie komt graag met getuigen in contact. De roof vond zaterdagavond plaats bij een pinautomaat aan de Stoepemaheerd in Groningen. Een inwoner van Ten Boer (17) haalde geld uit de automaat toen hij een scherp voorwerp op zijn keel kreeg.

Een onbekende jongeman eiste geld. Het slachtoffer gaf hem het geld waarna de verdachte er vandoor ging. Op hetzelfde moment werd bij dezelfde pinautomaat een 17-jarige jongen uit Groningen door een andere onbekende jongeman aangesproken. Ook hij moest geld geven. Omdat hij echter nog niet had gepind had hij geen geld bij zich. Verdachten De poltie vermoed dat beide incidenten met elkaar te maken hebben. De twee verdachten waren beiden tussen 18 en 20 jaar oud. Een had een blanke en de andere een getinte huidskleur. De blanke jongeman was ongeveer 1,84 m lang en droeg een donkere jas met capuchon. Zijn gezicht was niet te zien vanwege een hoog opgetrokken sjaal.

De getinte jongen was ca. 1.70 m à 1.75 m lang. Hij droeg een sjaal om zijn nek en droeg donkere kleding. Deze verdachte had zwart haar met korte krulletjes. Getuigen gezocht De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van het incident. De politie in de wijk Beijum is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief). De twee slachtoffers doen aangifte.

Bron: 112 Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.