Javaanse Slametan-maaltijd in De Kleihorn

De leden van de werkgroep ‘Ik ben er ook’ organiseren samen met Stip, Buurtcentra en het CJG workshops voor inwoners van Beijum. Ze willen daarmee stimuleren dat Beijumers met allerlei verschillende achtergronden met elkaar in contact komen en nuttige kennis en ervaringen delen. De werkgroep organiseert op dit moment tot de zomervakantie twee verschillende workshops: ‘haar knippen’ en ‘intercultureel koken’ met daarbij horende ceremonie.

De kookworkshop staat iedere keer voor nieuwe deelnemers open. De eerstkomende workshop is op woensdag 24 april van 19.00- 21.00 uur. Samen een maaltijd bereiden en leren van elkaars verhalen die daarbij horen. Op het menu staat een zogeheten Slametan-maaltijd. Slametan is een van oorsprong Javaans volksfeest waaraan een maaltijd van zeven gerechten en een offer aan de voorouders of goden is verbonden. De naam komt van het Arabische Salama, wat staat voor vrede, veiligheid, voorspoed of heil.

Op 15 mei volgt een Chinese ceremonie en het Hoi feest van de Hindoestanen. Beiden vallen op een dag. voor meer informatie kunt u bij Stip terecht.

Voor de workshop in mei kunt u zich opgeven bij Stip Beijum of bij het CJG. De kosten bedragen 2 euro per persoon en kinderen tot 12 jaar eten gratis mee. Opgave vooraf is gewenst, vol is vol. Mailen kan ook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.