Jaarwisseling in stad rustig verlopen

In de regen is de jaarwisseling 2012-2013 ‘in een plezierige sfeer’ verlopen. De feesten in de horeca in de binnenstad zijn goed gezocht en goed verlopen. En ook de georganiseerde festiviteiten in de wijken, zoals het Oudjaarsfeest in Beijum, zijn in goede sfeer verlopen. Dat blijkt uit een evaluatie van de gemeente Groningen.

Toch waren er op enkele plekken in de stad weer incidenten. Daarbij zijn in totaal 14 aanhoudingen verricht. Drie politiemensen zijn gewond geraakt. ‘Onacceptabel’, aldus B&W. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er deze Oud en Nieuw geen meldingen van geweld tegen brandweerpersoneel en andere hulpverleners. “Dat vind ik als burgemeester een bijzonder goede ontwikkeling, waarvan ik echt hoop dat die zich voortzet”, aldus Peter Rehwinkel.

De burgemeester concludeert dat de integrale aanpak voor en rond Oud en Nieuw succesvol heeft uitgepakt. Bij die aanpak zijn onder meer Stadsbeheer, Stadstoezicht, buurtconciërges, de Milieudienst, opbouwwerk, jongerenwerk, politie en de brandweer betrokken. “Wij willen deze aanpak dan ook bij de volgende jaarwisseling in hoofdlijnen voortzetten.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.