Intocht Sinterklaas en Interview met Sinterklaas

Zaterdag 16 november was de landelijke intocht van Sinterklaas in Groningen. Met circa 2000 SKSG kinderen, ouders, gastouders en medewerkers had SKSG een besloten VIP-vak langs de route aan de Sluiskade.
Medewerkers van SKSG deelden Pietenmutsjes uit. Overal zag je de paarse mutsjes met knalroze veer.
Het weer was goed en de stemming uitstekend! Het was een onvergetelijke dag. Na de intocht mochten de twee Juniorreporters Noortje (7 jaar, van SKSG Kastanjeplein) en Casper (7 jaar, van SKSG Barabas) Sinterklaas  “KINDviewen” tijdens de persconferentie in het Stadhuis. De Sint was erg openhartig over zijn privéleven.

Noortje: Wat wou u later worden toen u klein was?
Sinterklaas:
Zolang als ik me kan herinneren, ben ik al Sinterklaas. En zolang  als ik me kan voorstellen, zal ik Sinterklaas blijven. Dus ik heb nooit fantasieën gehad om iets anders te worden. Ik ben ook zo onvoorstelbaar gelukkig als Sinterklaas, dit wil ik echt eeuwig blijven doen. Ik heb het leukste ambt van de hele wereld! Dus ik hoef ook echt nooit iets anders te worden, dan kan ik elk jaar bij jullie terug blijven komen. Gezellig toch?

Casper: Heeft u nog een vrouw?
Sinterklaas:
Nou weet je? Ik heb het zo ontzettend druk. En ik houd zoveel van alle kinderen. En alle grote mensen zijn ook ooit een keer kind geweest. En ik daarom blijf ik ook gewoon van ze houden. Dus eigenlijk houd ik van iedereen. En ik heb natuurlijk al mijn Pieten, dat zijn hele goede vrienden van me, daar heb ik vreselijk veel lol mee. En ja, soms zeuren we ook een beetje op elkaar. Dat hoort erbij. Maar nee, ik heb geen vrouw.
En weet je? Als ik een vrouw zou hebben, zou ik haar mee moeten nemen. En dan zou ze samen met mij op het paard moeten. En dan weten jullie niet zo goed naar wie jullie moeten zwaaien. Het is nu in ieder geval voor iedereen duidelijk en overzichtelijk zo.

Noortje: Hoe komt u aan al het geld voor de cadeautjes?
Hoofdpiet:
Ja Sinterklaas, daar ben ik ook wel heel benieuwd naar!
Sinterklaas: Weet je, ik kan alleen maar zeggen dat het elk jaar weer goed komt en dat alle cadeautjes altijd goed terecht komen. En dat ik er altijd voor zorg dat er cadeautjes in jullie schoen komen. En jullie kunnen zelf fantaseren over hoeveel geld ik daarvoor nodig heb. Of misschien heb ik geen geld, maar bergen goud. Of diamanten. Of chocola. Dat is heel erg leuk om over te fantaseren.

Casper: Wat doet u in de zomer?
Sinterklaas:
Als wij terugkomen in Spanje nadat Pakjesavond is geweest, gaan we eerst lekker luieren met z’n allen. Dan zijn we best moe, want het is natuurlijk heel hard werken. En dan komen we lekker bij in Spanje, een beetje zwemmen, kletsen, spelletjes doen. Ik ga ook lekker met Americo een stuk rijden. Maar nadat we weer zijn bijgekomen, na een week ofzo, dan gaan we ons alweer voorbereiden op het volgende jaar.

Noortje: Hoe oud is Hoofdpiet?
Sinterklaas:
Dat is een gevoelig puntje, ik geef Hoofdpiet maar zelf het woord.
Hoofdpiet: tweeëntwintig
(iedereen in de zaal moet hier erg om lachen)
Sinterklaas: Nou, haha, ik weet het niet hoor. Maar laten we hem op zijn woord geloven, toch kinderen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.