Inrichting Doornbosheerd en deel Barmaheerd

Op dinsdag 14 mei was er een inloopbijeenkomst georganiseerd door de gemeente Groningen in het Doornbosparadijs. De bewoners van de Doornbosheerd en de Barmaheerd waren hiervoor uitgenodigd om het ontwerp te bekijken en over het plan om de heerd aan te pakken hun mening te geven. Er was veel belangstelling van de bewoners voor het ontwerp en de sfeer was goed. Er was koffie en de mogelijkheid om het ontwerp te bekijken en van de ontwerper en andere partijen uitleg te krijgen.

De gemeente Groningen, Stiel en de woningcorporaties de Huismeesters en Nijestee hebben, samen met de bewoners van de heerden een plan voor een nieuwe inrichting van de heerden bedacht en van dit plan is een ontwerp gemaakt door Chris Emaar van de gemeente Groningen  .

Ideeën van de bewoners zijn hierin meegenomen en volgens de projectmanager van de gemeente, de heer Oscar Strijker, is er de afgelopen anderhalf jaar door alle partijen op een prettige en constructieve manier samengewerkt om van deze heerden een veilige, duidelijke en overzichtelijke woon- en leefomgeving te maken.

Tot en met 6 juni kunnen de bewoners opmerkingen en/of suggesties en reacties doorgeven. Alle mondelinge en schriftelijke reacties worden opgenomen in een inspraakrapport van het college van burgemeester en wethouders. Dit rapport krijgen de bewoners die dat wensen thuisgestuurd. Pas na goedkeuring kan met de uitvoering begonnen worden.

De ingetekende luchtfoto van de aanpak is afkomstig van De Huismeesters.

Yvonne de Witt (tekst) en Willemien Mensinga (foto’s; ook die op pagina 3)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.