inloopbijeenkomst start variantenstudie Gerrit Krolbruggen

Graag nodigen wij u uit voor de inloopbijeenkomst over de start van de variantenstudie Gerrit Krolbruggen op maandag 25 november 2013 . Tijdens deze bijeenkomst kunt u zich laten informeren over de vervanging van de Gerrit Krolbrug in het kader van de opwaardering van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. Ook bestaat de mogelijkheid om suggesties en knelpunten onder de aandacht te brengen. De inloopbijeenkomst vindt plaats in het Wessel Gansfort College, Heerdenpad 8 te Groningen van 17.00 en 20.30 uur .   

Opwaardering hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

Rijkswaterstaat en de provincies Fryslân en Groningen werken samen aan de verbetering van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. Het Van Starkenborghkanaal en het Eemskanaal en de bijbehorende bruggen en sluizen maken hiervan onderdeel uit. In de toekomst moeten grotere schepen gebruik kunnen maken van deze vaarweg. Hiervoor moet de vaarweg dieper en breder gemaakt worden. Naast de aanpassingen van de vaarweg moeten bijvoorbeeld ook de bruggen aangepast worden. De doorvaartbreedte moet breder en de doorvaarthoogte hoger worden. Hierdoor kunnen grotere schepen vlot en veilig varen over de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl.   

Variantenstudie

De gemeente Groningen heeft recentelijk samen met het UMCG onderzoek verricht naar de knelpunten in de bereikbaarheid van het universitair medisch centrum. We willen, mede gezien de resultaten van deze bereikbaarheidsstudie, naast optimalisatiemogelijkheden op de bestaande locatie ook een mogelijke alternatieve verbinding via de Oosterhamrikzone onderzoeken. Voor een eventuele alternatieve verbinding zullen meerdere opties tegen het licht worden gehouden. Binnen deze variantenstudie zullen op evenwichtige wijze de voors en tegens en de effecten op de omgeving (verkeerskundig, leefbaarheid, economisch etc.), van de verschillende alternatieven in beeld worden gebracht.   

De inloopbijeenkomst

Wat  :  Inloopbijeenkomst start variantenstudie Gerrit Krolbruggen

Wanneer :  Maandag 25 november 2013 tussen 17.00-20.30 uur 

Waar  :  Wessel Gansfort College, Heerdenpad 8 te Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.