Informatie over aanpassing kruising bij de Godekenheerd

In juli start de gemeente met het aanpassen van de kruising bij de Godekenheerd, Froukemaheerd en het Koerspad.
Op dinsdag 4 juli a.s. van 17.00-18.30 uur is er voor bewoners van de omliggende heerden, Froukemaheerd, Holmsterheerd en Godekenheerd een inloopbijeenkomst.
U kunt daar vragen stellen over de nieuwe verkeerskruising, de planning en zien hoe het verkeer wordt omgeleid tijdens de werkzaamheden.
De inloopbijeenkomst is in het pand van WIJ Beijum, Isebrandtsheerd 96.

 

Werkzaamheden kruising Godekenheerd, Froukemaheerd en Koerspad in juli 2017

Geachte heer, mevrouw,

In juli start de gemeente met het aanpassen van de kruising bij de Godekenheerd, Froukemaheerd en het Koerspad. De precieze datum, waarop de werkzaamheden zullen beginnen, is nog niet bekend. Dit kunt u ruim op tijd lezen op de borden die geplaatst zullen worden.

De globale planning is dat de aannemer half juli met voorbereidende werkzaamheden begint. Dit zorgt voor een ‘halve stremming’. Verkeer kan gebruik blijven maken van de kruising.

De week daarna is de kruising afgesloten voor verkeer. Maandag tot en met donderdag breekt de aannemer de kruising op en past bochten aan, waarna ze fundering aanleggen.
Op vrijdag wordt dan asfalt en belijning aangebracht.

Let op: Op borden zal staan, wanneer de kruising is afgesloten.

Omleidingen
Wanneer de kruising is afgesloten,  kunnen bewoners van de Godekenheerd en Holmsterheerd gebruik maken van de route via de Isebrandtsheerd, om bij hun huis te komen. Bewoners van de Froukemaheerd kunnen via de Wibenaheerd.

Reden van deze herinrichting
Tijdens een schouw met bewoners van de Godekenheerd, bleek dat de bocht van het fietspad voor de ingang van de heerd langs onoverzichtelijk is en regelmatig tot gevaarlijke situaties leidt. Nadat de afdeling verkeer hiernaar gekeken heeft, is tot een andere inrichting gekomen.

Een flyer is inmiddels in de betreffende heerden verspreid

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.