Ieder Kind Muziek op de ZWERM

Niet alleen de zogenaamde cognitieve vaardigheden (rekenen, taal, lezen enz.) komen ruimschoots aan bod op de ZWERM, maar ook vindt de school het belangrijk de creatieve en muzikale talenten te ontwikkelen. Daarom: Ieder Kind Muziek, in samenwerking met de Stedelijke muziekschool.

Muziek maken is leuk, maar wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Door zelf muziek te maken wordt het IQ van de kinderen verhoogd. Uit hersenonderzoeken is n.l. gebleken, dat bij musicerende kinderen de linker hersenhelft (spraak en intellect) en de rechter hersenhelft (gevoelstoestand) sterker met elkaar verbonden raken dan bij niet-musicerende kinderen. Deze resultaten ontstaan, doordat muziek maken een positieve en stimulerende werking heeft op de verbindingen in de hersenen. De neuronen worden geactiveerd waardoor er minder afsterven en er betere verbindingen ontstaan. Dat bepaalt uiteindelijk het IQ.

Omdat niet alle ouders in Beijum financieel in de gelegenheid zijn hun kinderen een instrument te leren bespelen, heeft de Zwerm er voor gekozen de Stedelijke Muziekschool muzieklessen in groep 3 en vioollessen in groep 4 te laten verzorgen. Voor de ouders zijn hier geen kosten aan verbonden. Deze lessen vinden een vervolg op de Zwerm in het Naschoolse aanbod. In bepaalde gevallen kan hiervoor een financiële tegemoetkoming verkregen worden bij Stichting Leergeld.

Dus……..IEDER KIND MUZIEK, ieder kind optimale ontwikkelkansen, zeker in Beijum!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.