Idiote wegomlegging Korreweg?

Het duurt al enige weken en zo te zien zijn we er voorlopig nog niet van af: de de verbazing- en boosheidwekkende routeomlegging voor fietsers vanaf de Krolbrug, bij de kruising Korreweg/Oosterhamriklaan. Daar wordt gewerkt aan vernieuwing van riool, kabels en /of leidingen onder fiets- en voetpad. Dat dàt zo nu en dan moet gebeuren snapt iedereen maar wat niemand lijkt te snappen is de wegomleidingsroute die  gemeente (en aannemer?) bedacht en verplicht gesteld hebben. Je wordt met aan duidelijkheid weinig te wensen overlatende bebording als fietser verplicht een giga-omleidingsroute te volgen. En dat doet dus werkelijk niemand. Integendeel: fietsers blijven zelfs vrolijk uit de Oosterhamriklaan komen en de Korreweg richting centrum opgaan.

Waarom fietsers geen doorgang bieden over de Korreweg? Vergde dat teveel fantasie van betrokken ambtenaren? Kunnen we ons niet voorstellen, gezien alleen al de creativiteit die betracht wordt met de fietsomleidingsroutes bij de noordingang van het UMCG.

Organisatieverbetering bij de gemeente in dienst van de burger?: graag het bewijs bij de kruising Korreweg/Oosterhamriklaan. Dit is pure ergernis voor duizenden fietsers, elke dag weer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.