Hoofdpunten Wijkteam 3 juli

Vorige maand is al gemeld dat Naomi Fraanje (De Huismeesters) en Francis Nijdam (Stiel) vanwege een andere baan de wijk en zo ook het Wijkteam zouden verlaten. Ze zijn opgevolgd door Hamid El-hami (al eerder voor De Huismeesters in de wijk actief) en Debora den Haring (als opbouwwerkster al in de wijk werkzaam).

Enkele bewoners uit de Barmaheerd willen op een braakliggend stuikje een kleine moestuin realiseren. Het wijkteam stelde een klein bedrag beschikbaar om dit mogelijk te maken.

In het wijkteam is een eerste discussie gevoerd over het communicatieplan. Delen van de ideeën hebben in de afgelopen maanden al vorm gekregen – waaronder een andere opzet van deze pagina –  maar na de zomer zal daar verder over worden gesproken. Verder is afgesproken dat de bewonersleden van het wijkteam per vergadering een geringe vergoeding ontvangen voor het dekken van hun onkosten (m.n. voor printwerk).

Standaard op de agenda staat de voortgang van projecten: Hoe staat het met projecten als de Heerdenaanpak, de Ringaanpak, de plannen rond Innersdijk en Plein Oost, de Groene Long en nog wat andere zaken.

Het wijkteam sprak zijn zorgen uit over de mogelijke gevolgen van de voorgenomen scholenfusies en zal zich sterk maken om de uit overheidgeld betaalde voorzieningen voor de wijk te behouden.

NB. Inmiddels heeft De Huismeesters laten weten dat Hamid El-hami toch niet naar Beijum gaat, maar dat Naomi wordt opgevolgd door Mathilda Groeneveld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.