Hondenpoep

Ik heb zitten glimlachen toen ik in de vorige krant de foto met de hondenpoep in zakjes zag.

Daar kun je toch zien dat de hondenbezitters welwillend zijn en meewerken, dacht ik.

Ik erger me erg aan de regeltjes over het hondenbeleid in Groningen of beter gezegd in Nederland. De gemeente is heel snel met regeltjes, maar het zijn regeltjes die alleen meer ergernis veroorzaken. Het straffen voor niet opruimen van hondenpoep met hoge boetes en geen agent op straat. FOUT!!! De hondenbelasting zou dus ook voor de honden gebruikt moeten worden. Dat is mijn mening, dus gemeente doe er iets aan!

Plaats in de stad en elders waar hondenvelden zijn, net als in elk ander Europees buurland, een afvalbak met de bijbehorende hondenzakjes. Dan zul je zien dat ieder hondenbezitter deze afvalbak ook zal gebruiken. Het was op de foto uit de Beijumkrant heel goed te zien dat de hondenbezitter deze afvalbak miste.

Voorbeeld: In Spanje staan deze afvaltonnen zelfs langs het strand. Elke 20 meter waar duidelijk te zien was dat deze voor de hondenafval was.

Sterker nog, het word er ook voor benut en niemand liet de uitwerpsel van zijn hond liggen.

Ik was zelf hondenbezitter, maar erger me best als een drol op stoep ligt en heb overal in het buitenland gezien dat het anders kan, als de overheid meewerkt (zie de tekening voor voorbeelden).

ingezonden door: Gisela Ottes-Glümer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.