Hondenbeleid

honden uitrenbord Mijnwijk

Hondenuitlaat- en uitrengebieden

De gemeente heeft naar aanleiding van het, in december 2010 aan alle bewonersorganisaties en hondenbezitters verzonden, voorstel betreffende de nieuwe hondenuitlaat- en uitrengebieden ruim 600 aanvullingen en opmerkingen ontvangen. Men is op dit moment druk doende om alle reacties te bekijken en waar mogelijk in te passen.

Uit de vele reacties komt naar voren dat vele hondenbezitters moeite hebben met het aanlijngebod. Het hondenaanlijngebod is echter al geruime tijd voor de gehele stad van toepassing en staat niet ter discussie. Het niet naleven van het hondenaanlijngebod kan de hondeneigenaar dan ook een fikse boete opleveren.

Wat zich verder aftekent is dat veel hondeneigenaren het aantal hondenuitrengebieden en de omvang van deze ontoereikend vinden. De gemeente wil in deze de eigenaren tegemoet komen en aan de hand van de binnengekomen suggesties de ingetekende gebieden nog eens zorgvuldig bekijken en waar mogelijk verruimen.

De verwerking van de vele reacties en suggesties zorgt ervoor dat de oorspronkelijk geplande ingangsdatum voor de nieuwe regels > hondenpoep opruimen, opruimmiddel mee < van 1 maart 2011 niet haalbaar is. De nieuwe regels zullen nu naar verwachting op 1 mei 2011 ingaan. Behalve voor de Korrewegwijk en de Hoogte, daar zijn deze al ingevoerd.

De gemeente zal aan alle bewonersorganisaties en hondeneigenaren binnenkort een kaart verstrekken met de nieuwe indeling van de hondenuitlaat – en uitrengebieden in hun wijk.  Daarop kunnen de bewonersorganisaties en de hondeneigenaren opnieuw reageren.

Voor meer informatie over de nieuwe hondenuitlaat regels in onze wijk klik hier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.