Hoe zit dat met de Wegwijzer?

Zoals al eerder is gemeld verhuist het STIP eind september naar het CJG in het Gezondheidscentrum. Die verhuizing maakt deel uit van een wat grotere wijziging in de maatschappelijke dienstverlening. Doordat verschillende taken van het Rijk naar de gemeente overgaan (en gepaard gaan met bezuinigingen, zoals bekend) wordt de plek waar nu het CJG zit, zo langzamerhand de plek waar iedere Beijumer straks terecht kan voor vragen rond welzijn en zorg. Daarmee neemt dit gebouw in etappes de publieksfunctie over van de Wegwijzer. De Wegwijzer blijft natuurlijk wel de plek waar het ‘publiek’ welkom is bij de Bibliotheek, maar in de kantoren zal het werk vooral achter de schermen plaatsvinden; voor het overige moet het ‘publiek’ de weg naar de nieuwe plek gaan vinden.

Dat heeft wel tot gevolg dat de aanloop op plein oost weer een tikkeltje terugloopt, een constatering waar het bestuur van de BOB niet blij mee is. En wanneer dat weer gaat aantrekken?

Vraag ons maar niet of en wanneer Innersdijk terugkomt en hoe groot of klein dat gebouw dan wordt. Vraag ons ook niet of er tussen dat nieuwe Innersdijk (als het er komt) en het blok aan de Bentismaheerd een zogenaamd ‘derdengebouw’ komt en wat daar dan wel of niet in komt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.