Hoe ziet Groningen er over 10, 20 jaar uit?

Hoe ziet Groningen er over 10, 20 jaar uit? De stad is op zoek naar de mensen, ideeën en toekomstplannen waar we met zijn allen weer energie van krijgen. Voor al deze mensen, ideeën en plannen is er Let’s Gro, een tweedaags evenement op 21 en 22 november 2013. Een inspiratiefestival met diverse podia op diverse locaties in de Groningse binnenstad. Het verbindende thema tussen alle podia: de toekomst van Groningen! De komende weken werken tal van uiteenlopende individuen, groeperingen en instellingen aan een inspirerende bijdrage voor Let’s Gro. Ook publicitair volgt deze herfst een offensief met als doel een bruisend festival dat de stad volop nieuwe ideeën zal opleveren.

Waarom
Nieuw elan voor een eigenzinnige stad als Groningen is voortdurend nodig. Want hoe willen we met elkaar omgaan met de snel veranderende maatschappij, de steeds breder gedeelde wens en noodzaak om duurzaam en verantwoord om te gaan met onze omgeving, de veranderende rol van de overheid, de gevolgen van de economische crisis, veranderingen in de zorg en het sociale stelsel, de plek in de stad voor jeugd en ouderen, de functie van de binnenstad in tijden van internet, de steeds internationaler wordende (studenten-)stad. Of anders gezegd: wat zijn voor ons als Stadjers onder elkaar onze ambities als slimme, energieke en levendige  stad…?

Wat is het doel
Samen en van onderop de Stad inspireren en nieuwe energie aanboren. En vooral om Groningers elkáár te laten inspireren. Er zijn inmiddels al veel goede ideeën en bijzondere initiatieven voor de Stad binnengekomen. Stuk voor stuk bedoeld om bij te dragen aan de toekomst van Groningen of te dienen als inspiratie hiervoor. Let’s Gro wordt een open podium waarbij naast woorden volop ruimte is voor beeld, workshops, demonstraties en muziek. Een festival dóór en vóór de Stad dus.

Wat staat op het programma
Mensen of partijen met goede ideeën organiseren een eigen deel-event op een podium in een Let’s Gro-zaaltje of gebouw of bijvoorbeeld door middel van een Let’s Gro-busrit… Waar zij hun vernieuwende idee of initiatief als show case kunnen delen met een gemêleerd publiek van professionals en geïnteresseerden. In welke vorm dan ook: debat, lezing, demonstraties, muziek, talkshow of andere kunstvormen. Centraal staat het  kennis en opinies delen met de stad. Visionairs, inspiratoren, goeroes, maar ook Stadjers met hun eigen goeie idee.  Toegespitst op Groningen natuurlijk.

Inspiratie delen
Tijdens Let’s Gro gaat het niet alleen om het denken en dromen over hoe de toekomst van Groningen zou kunnen zijn, maar ook vooral om elkaar te laten zien wat er nú al gebeurt in Groningen en wat wij sámen voor elkaar kunnen krijgen in de nabije toekomst. Groningen barst van de goede initiatieven en innovaties, en het potentieel is nog vele malen groter. Tijdens Let’s Gro gaan we samen deze nieuwe energie aanboren. Wie weet komen daar goed toepasbare ideeën uit voort die de Stad in economisch, sociaal of cultureel opzicht helpen een voorspoedige toekomst op te bouwen. De gemeente Groningen faciliteert de podia en de festival-organisatie op de achtergrond, de invulling en organisatie van de inhoud van de diverse presentaties, debatten, demonstraties en/of  showcases ligt in handen van Stadjers en andere partijen uit stad en regio. Het resultaat van Let’s Gro is te beschouwen als een kadootje ván Groningers áán Groningers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.