Het winkelbestand in Beijum

De verbouwing van de Lidl, achter winkelcentrum-west, heeft er voor gezorgd dat de voorgevel van het verbouwde winkelpand nu mooi in een boog meeloopt met de gevel van het naastliggende hoofdgebouw. Waarschijnlijk was er in het verleden al rekening mee gehouden.

Momenteel is er veel te doen om de hekjes die zijn geplaatst om fietsen tegen te zetten. Ook de plek waar nu de winkelwagentjes van de betreffende supermarkt worden ‘geparkeerd’ valt niet goed bij sommige Beijumers.

Een telefoontje met de afdeling economische zaken van de Gemeente Groningen leert ons het volgende: er is miscommunicatie ontstaan tussen de Gemeente Groningen en de Lidl. Doordat de kerstdagen- en oud en nieuwe er tussendoor zijn gekomen zijn de onderhandelingen allemaal op de lange baan terecht gekomen. De Gemeente is in momenteel weer in overleg met de Lidl en er wordt van beide kanten gezocht naar een oplossing waarbij de druk op het plein verminderd wordt.

In de volgende Beijumkrant meer informatie over deze onderhandelingen. Mocht er in de tussentijd een oplossing komen of werkzaamheden op het plein gaan plaatsvinden, zal dit via de website van de Bewoners Organisatie worden gecommuniceerd.

Wat zijn we kwijt geraakt in onze wijk?

Aroen’s Bouquetterie

Na diverse jaren is de Bloemenzaak van de familie Aroen er mee gestopt. Voorheen zat in dit pand aan de Stoepemaheerd 46a de bloemenzaak Monique. Het pand waar de zaak van de familie Aroen zat is overgenomen door Lidl.

1st  Aid Multimediashop

Toen de Lidl ging verbouwen werd door de eigenaar van de 1st Aid Multimediashop aan de Stoepemaheerd 45 naar buiten gebracht dat zijn winkel ‘voorlopig’ voor c.a. 12 weken zou dichtgaan. Van helemaal stoppen was geen sprake. De winkel is uiteindelijk nooit meer opengegaan. De eigenaar wilde ons niet te woord staan.

Intussen is ook de 1st  Aid Multimediashop, net als Aroen’s Bouquetterie, uitgeschreven uit het bestand van de Kamer van Koophandel.

De SLS Shop (de Videotheek)

De videotheek is van Winkelcentrum-oost verdwenen. Er gaan geruchten dat overlast door hangjongeren hier een oorzaak van kan zijn en de terugloop van de videobranche wat een landelijk gegeven is.

In de volgende editie van de Beijumkrant een uitgebreid interview met de Beijumse onderneemster die haar deuren nu heeft geopend aan de Sint jansstraat 13.

Wat hebben we er bij gekregen?

Pizzeria La Plaza

In het pand van de voormalige fietszaak, wat lange tijd heeft leeggestaan, zit nu Pizzeria La Plaza.

Al met al is 2013 grotendeels een dramatisch jaar geweest voor het winkelbestand in onze wijk Beijum. We zijn netto 3 winkels en 2 pinautomaten (zie elders op deze pagina) armer en we hebben er een horecagelegenheid bij. Gelukkig is het postagentschap behouden gebleven inde wijk. Het loket wat achterin de SLS Shop aan de Claremaheerd zat op Winkelcentrum-oost  is verhuist naar de Primera in Winkelcentrum-west.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.