Het nieuwe viaduct: De puntjes op de i?

Aan de Hunzekant zijn op het talud verhogingen aangebracht om (de kans) op geluidsoverlast voor de achterliggende woningen te verminderen. Dat bevordert de sociale veiligheid niet, naar het idee van de BOB. De provincie ziet wel dat die verhogingen in tegenspraak zijn met de eerder genomen maatregelen ter verbetering van de veiligheid(sbeleving) van het Heerdenpad. Men wil toch graag die verhogingen handhaven maar is bereid een hekwerk te plaatsen en de beoogde groenaanplant aan te passen: tussen hekwerk en pad alleen losstaande bomen en pas achter het hekwerk aanvullend bosplantsoen.

De ligging van het fietspad pal naast de weg over het viaduct komt overeen met die op veel andere plekken. De provincie acht daarom maatregelen tegen de kans op verblinding van fietsers door auto’s – vooral in de richting naar Beijum – niet nodig. De BOB houdt de vinger aan de pols.

Vanuit de richting van Lewenborg was de omleiding naar Beijum-Zuid slecht aangegeven. Dat zou worden aangepast. Wellicht is dat inmiddels gebeurt.

foto: Willemien Mensinga

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.