Het licht op groen

Sinds eind vorig jaar is de Bewonersorganisatie Beijum samen met een aantal organisaties in de wijk, de Buurtcentra in Beijum, het Trefpunt, Historische werkgroep Beijum, de Bron en bij Bosshardt,  druk doende het plan voor een digitaal wijkplatform vorm te geven. Een wijkplatform met als achterliggende gedachte duidelijkheid en betrokkenheid richting de wijkbewoners en vice versa te bewerkstelligen. Uit de praktijk blijkt namelijk dat de wirwar aan diverse eigen websites en Facebook pagina’s evenals het veelvuldig flyeren niet het gewenste effect heeft om wijkbewoners te informeren en te betrekken over en bij wijkgerelateerde activiteiten en projecten. Het digitale wijkplatform zal de plaats moeten worden waar alles over Beijum te vinden is. Een agenda, een activiteitenoverzicht, evenementen, nieuws, informatie, het ontstaan van Beijum en nog veel meer. Het uiteindelijke doel is om ook een fysiek wijkplatform te vormen.

Achter de schermen is, ondanks dat er nog geen groen licht was voor de aangevraagde subsidie, al veel werk verzet door de werkgroep aan uitwerken en opzetten van de 1e  van de drie fases waarin de website zijn vorm zal krijgen.

Op donderdag 12 april jongstleden is er tijdens een overleg met een afvaardiging van het gebiedsteam Oost van de gemeente groen licht gegeven voor het doorgang laten vinden van de reeds ingezette weg voor het opzetten van de website voor en door Beijum(ers), www.beijum.nl. Het initiatief wordt ook door de gemeente ondersteund en gedragen.

Komt er aan, maar…..

We hebben wel een datum op kort termijn in ons hoofd maar deze geven wij nog niet prijs, wij houden de spanning er graag in.
Maar spanning leggen wij ons zelf echter ook op met de geplande introductie datum. Er is nog wel flink wat inzet en medewerking nodig om de deadline te halen.

Of te wel:

Vind je het ook fijn en belangrijk om algemene  informatie, activiteiten, evenementen, gemeentelijke informatie, relevante nieuwsberichten, linken e.d.  over, uit en voor je wijk op één website te kunnen vinden?  Niet steeds te hoeven blijven Googelen? Wil je best een paar verloren uurtjes je er voor inzetten? Heb je ideeën? Kun je goed redigeren, teksten schrijven, fotograferen en/of ben je bekend met WordPress? Wil je wel in een redactie zitten? Laat het ons weten via  info@beijum.org. Ook voor meer informatie kun je mailen en/of langs komen op dinsdag van 10-12 uur in het Wij Beijum pand.

Ook (jongeren)organisaties die willen aanhaken, meedenken en helpen zijn van harte welkom.

Schroom niet, samen maak je het mooier en makkelijker toch?

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.