Het College van B&W over het Heerdenpad.

In de raadscommissie van 5 oktober zijn aan het College van B&W vragen gesteld over het Heerdenpad. Inmiddels heeft het College een eerste antwoord opgesteld. De letterlijke tekst:
 
De heg naast de brugwachterswoning is in hoogte en breedte gesnoeid. Rondom het viaduct (over de Beneluxweg) is vooral onderbegroeing op het talud langs de wijkring naar De Hunze en Beijum verwijderd. Deze snoeiwerkzaamheden hebben wij in april verricht. Daarnaast hebben wij in juli samen met de Bewonersorganisatie Beijum de openbare verlichting bekeken. Resultaat hiervan was dat wij deze verlichting op het deel van het Heerdenpad tussen de Berlageweg en de Gerrit Krol-brug hebben aangepast aan de nu geldende normen.
Over de burgerwacht in Beijum komen wij – zoals is toegezegd – op een later moment terug.
 
Een buitengewoon mager antwoord. Er staat niets in de brief over het snoeien van de kastanjebomen dat nodig is omdat flink wat armaturen tussen de takken zijn verdwenen en andere takken voor veel schaduwwerking op het Heerdenpad zorgen, niets over het idee om op diverse plaatsen (naast de brugwachterswoning en op de taluds) hekken te plaatsen, niets over het eventuele kortwieken van de bomen op het terrein van het Wessel Gansfortcollege die ook mede voor een tunneleffect op het pad zorgen. Het snoeien waar BenW over spreken is al weer een halfjaar geleden en het bijsnoeien is onlangs halfgebakken gebeurd.
En dat met de donkere maanden voor de deur! Naar de mening van de BOB is dit allemaal half werk en maakt de gemeente onvoldoende serieus werk van de verbetering van de veiligheid – inclusief de sociale veiligheid – van het fietspad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.