Herstructurering Doornbosheerd gestart

Al weer een tijd geleden zijn er plannen gemaakt om het aanzien van de Doornbosheerd en een stukje van de Barmaheerd aan te pakken. Afgelopen winter hebben de ouders en kinderen van de Doornbosheerd samen met de gemeente en het opbouwwerk een nieuwe speeltuin ontworpen. Voor de zomervakantie was er een inspraakronde voor de bewoners om hun mening over de plannen kenbaar te maken.

Nu is er dan een begin gemaakt aan de werkzaamheden. Twee van de drie onderdoorgangen in de Doornbosheerd zijn inmiddels afgesloten. De nieuwe onderdoorgang is in aanbouw. Als dit klaar is zal ook de laatste onderdoorgang, achter de dierenarts, dicht gaan. Op Burendag, georganiseerd door enkele bewoners van de Doornbosheerd en het opbouwwerk, verteld een bewoonster wat dit voor haar betekend: “Ik moet wel wennen dat de onderdoorgang dicht is. Voor het doen van mijn boodschappen, en het naar school brengen van mijn kinderen, moet ik helemaal omlopen. Maar doordat het nu dicht is het wel een stuk schoner. Er liggen geen vuilniszakken en ander afval meer.” Een andere bewoonster verteld: “Er staan gelukkig geen jongelui meer te roken. Laatst heeft iemand de deur echter open laten staan en toen hebben ze er wel weer staan plassen. Met als resultaat dat het weer erg stinkt.”

Tijdens de Burendag is het een gezellig samenzijn van buren, die samen koffie drinken en naar de dansles kijken waar hun kinderen aan meedoen. Dansdocent Demis geeft vol enthousiasme een dansles in de oude speeltuin. Een groepje ouders en kinderen lopen samen met de buurtconciërges Remmert, Miranda en Hammidi een rondje door de heerd om vuil te ruimen. Sinds de start van het kinderzwerfvuilteam is het een stuk schoner geworden in de Doornbosheerd. De ouders en kinderen kijken uit naar de nieuwe speeltuin!

Julia Vierstra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.