herfstwandeling 22 september

Op zoek naar de geuren en kleuren van de herfst

De herfst is officieel begonnen. Wat merken we daar nu al van? Gidsen van Natuurmonumenten begeleiden op zondag 22 september om 10.00 uur en 14.00 uur een herfstwandeling door Beijum. Vertrekpunt: de Boerderijum in Beijum. Voor iedereen die de herfst wil zien, horen, ruiken, proeven en voelen!

Sommige vogels trekken weg, de bladeren verkleuren en vallen van de bomen, en paddenstoelen schieten als… paddenstoelen uit de grond. De zomer is officieel voorbij. Het wordt weer wat frisser en vochtiger, en de natuur maakt zich op voor de komende winter. Wat kun je hiervan merken in je nabije omgeving?

Najaarsverschijnselen
Voor iedereen die de ‘natuur dichtbij’ wil ontdekken organiseert het centrum voor Natuur en Duurzaamheideducatie (NDE) samen met Natuurmonumenten een anderhalf uur durende herfstwandeling door de groenste wijk van Groningen: Beijum. Jong en oud kan ervaren hoe de natuur reageert op de lagere stand van de zon. Welke typische najaarsverschijnselen kunnen we nu al zien, horen, ruiken, proeven en voelen? Natuurlijk hopen we vooral veel te genieten van de kleuren en geuren van de herfst! En wie weet, misschien komen we wel heel verrassende dingen tegen.

Opgave
De excursie wordt twee keer gehouden en duurt ongeveer anderhalf uur. Om 10.00 uur en om 14.00 uur vertrekt er een groep uit de Boerderijum in Beijum. U kunt zich tot vrijdagmiddag 21 september, 16.00 uur, opgeven bij NDE (nde@groningen.nl /  050 – 367 63 21). De excursie is gratis en wordt mogelijk gemaakt door Natuurmonumenten en de opleiding voor natuurgidsen. Na afloop kan iedereen die dit wil koffie of thee drinken in het theehuis van de Zijlen, het bezoekerscentrum van NDE bezoeken of meedoen met de activiteiten van de ‘Open Zondag’ in de Boerderijum.

Wat: herfstwandeling door Beijum
Wanneer: zondag 22 september om 10.00 uur en 14.00 uur
Waar: de Boerderijum in Beijum, Beijumerweg 19C
Opgave: NDE, 050 – 367 63 21, nde@groningen.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.