Haren knippen: “Het is wel een vak hoor!”

Met veel geduld houdt zoonlief zijn hoofd stil terwijl moeder Meja zijn lange, zwarte haren netjes in laagjes probeert te knippen. Dit alles onder toeziend oog van professioneel kapster Ruthgaly. Het is de derde les van de haarknipcursus, georganiseerd door de leden van ‘Ik ben er ook’, met stip en CJG. Een zevental vrouwen kijkt de kunst af vanaf de zijlijn. Elke lesavond in het Centrum voor Jeugd en Gezin kunnen twee ouders een kind als model meenemen  en deze avond waren Shanando, zoon van moeder Vanessa en Manuel, de zoon van Meja, aan de beurt.

Shanondo’s haren worden als eerste door zijn moeder bewerkt met een tondeuse. Na afloop kijkt hij met kortgeschoren koppie naar de knipbeurt van Shanaldo. Hij is tevreden en op de vraag of hij zichzelf gezien heeft antwoordt hij lachend: “In mijn moeders handspiegeltje.”
Ondertussen doet Meja alle moeite de in laagjes geknipte haren van haar zoon op elkaar aan te laten sluiten: “Het is wel een vak hoor, dames en heren!”

Ook Hilal Yetim gaf zich op voor de knipcursus: “Ik wou heel graag leren knippen omdat ik twee zonen heb en verzorging van haren heel belangrijk vind.” Vorige week had zij het laagjes knippen geoefend. Lachend maakt ze een zwaaiende knipbeweging met wijs- en middelvinger: “Ik dacht knippen is zó!” Ze heeft veel geleerd en is trots op de complimenten die ze van Ruthgaly kreeg omdat ze zo netjes werkte. “Ruthgaly geeft heel goed les, ze vertelt in korte stappen wat je moet doen.”

Na anderhalf uur is de les teneinde en kan ook Manuel zijn moeders knipkunst in de spiegel gaan bewonderen. De volgende workshop is op dinsdag 7 mei om 18.00 uur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.