Handtekeningenactie/petitie tegen geluidsoverlast in Groningen

Gezien de reacties bij de BOB en de Beijumkrant, denkt Beijum verdeeld over deze kwestie. De tegenstanders zijn onderstaande petitie begonnen.

Op 17 december is de actiegroep Feesten Uit Balans een handtekeningenactie/petitie begonnen tegen geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door buitenevenementen. De actie richt zich met name tegen dance- en andere muziekfeesten omdat deze leiden tot veel klachten bij bewoners. De initiatiefnemers willen bereiken dat de gemeente het aantal buitenevenementen beperkt en de decibelnormen naar beneden bijstelt.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen worden de handtekeningen overhandigd aan het Groningse college van B en W.  Tot 18 maart kunt u tekenen.

Petitie:

Geluidsoverlast van buitenevenementen moet worden aangepakt.

In de zomer van 2013 waren in de stad Groningen meer buitenevenementen met veel geluidsoverlast dan ooit tevoren. Evenementen zoals Dance Experience XL op 11 mei op de Drafbaan en het Nazomeren Festival op 14 september aan de Kardingerplas leidden tot zeer veel klachten bij burgers. Dit moet anders.

Wij roepen de gemeente op het aantal buitenevenementen dat gepaard gaat met geluidsoverlast te beperken. Ook vragen we de gemeente om de geluidsnormen naar beneden bij te stellen. Dan kan vanaf 2014 iedereen genieten van de zomer.

Mee eens? Teken dan deze petitie via een link op de site: www.feestenuitbalans.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.