Handhaven verkeersregels Krolbrug bittere noodzaak!

Ook op de jongstleden ledenvergadering van de Bewonersorganisatie Beijum (BOB) stelden meerdere aanweazigen het aan de orde: politiehandhaving van de verkeersregels bij de Krolbrug is bittere noodzaak.

Door de onlangs uitgevoerde maatregelen bij de Krolbrug is de situatie er voor automobilisten vanaf de Ulgersmaweg veel overzichtelijker geworden: je stopt voor de stopstreep, je hebt goed zich naar alle kanten, je kunt dus je weg vervolgen zonder iemand in gevaar te hoeven te brengen. Helaas pindakaas: zeker 10% van de automobilisten houdt zich niet aan het stopgebod en brengt nog steeds voorrang hebbende (brom)fietsers en voetgangers in gevaar. Treurig. Zouden die automobilisten net zo ‘dapper’ een drukke busbaan oversteken?

Kort en goed: vroeger ging het ook zo bij de kruising Berlageweg/Heerdenpad, totdat de politie even fors uitpakte. En tot op de dag van vandaag houdt praktisch iedere automobilist zich op die kruising aan het stopverbod.

Bittere noodzaak dat de politie  nu ook eindelijk eindelijk eens gaan handhaven bij de Krolbrug.   Het bestuur van de Bewonersorganisatie stuurde er opnieuw een brief over naar de afdeling Verkeer van de gemeente en naar de politie.Daar blijft alweer een paar weken een antwoord op uit. Tijd voor een brief aan de leden van gemeenteraad en Burgmeester en wethouders. Het heeft nu lang genoeg geduurd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.