Grote opkomst infoavond bomenplan

De door de gemeente georganiseerd avond over het bomenplan van 19 februari in De Kleihorn gaf een grote opkomst te zien. Meer dan 40 mensen waren er op af gekomen om te zien wat het plan van de gemeente inhoudt. Voor Beijum als geheel, maar ook voor de eigen directe woonomgeving.

In de Beijumkrant van november had al een tekening gestaan van de te kappen bomen en wanneer dat gaat gebeuren, maar op de avond was ook goed te zien dat er erg veel herplant gaat worden. Op veel plekken zal kappen en herplant niet veel aan het beeld van dat deel van de wijk veranderen. Op een paar plekken wel. Het kappen van alle populieren langs de Zuidwending bijvoorbeeld zal jarenlang een heel andere beeld opleveren omdat het uiteraard flink wat jaren duurt voor de jonge aanplant gegroeid is. Een aantal mensen vroeg zich dan ook de noodzaak af.

Het gaat om een conceptplan, alle gemaakte opmerkingen van de avond, en bijna iedere bezoeker heeft zijn of haar mening op papier gezet, worden meegenomen en verwerkt bij het definitieve plan.

In de uitvoeringsfase wordt per deelgebied met de bewoners van dat deel bekeken hoe de herplant er daar uit moet gaan zien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.