Grote kranen voor installatie ‘landhoofden’ bij nieuw fietsecoduct Stadsweg

Woensdagmiddag 2 juni zijn de werkzaamheden gestart voor de zogenaamde landhoofden die als ondersteuning gaan dienen voor het nieuwe fietsecoduct Stadsweg.

Omwonenden en weggebruikers zullen één, respectievelijk twee grote kranen zien, die buiten de spits aan het werk zullen zijn. Dan is er ook één rijstrook minder beschikbaar op dit gedeelte van de Oostelijke Ringweg ( van Hoogezand richting Kardinge). Tot en met a.s. vrijdag 4 juni werkt de aannemer Roelofs aan  de Lewenborgzijde van het nieuwe fietsecoduct.  Volgende week volgt hetzelfde aan de Ulgersmaborgzijde.

De landhoofden bestaan uit betonnen onderdelen die  bij Romein beton uit Dodewaard zijn gemaakt. Door de grote kraan worden ze op de juiste plaats gehesen en dan aan elkaar gemonteerd. De onderste helft van de schaaldelen worden eerst gemonteerd. Deze wordt over een aantal weken volgestort met beton en daarna volgt de bovenste helft. Op deze landhoofden  komt dan in augustus 2015 het viaduct. Deze wordt nu ter hoogte van Kardinge naast de weg gebouwd en zal dus in augustus hierheen worden getransporteerd.

Voor meer informatie over de fietsecoducten zie ook: http://www.ringgroningen.nl/oostelijke-ringweg/deelprojecten/groenstructuur-en-fietsecoducten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.